N.D.

Actele de caritate și solidaritatea sunt definitorii în ceea ce privește ajutorul acordat semenilor, mai ales în vreme de pandemie. Pe acest principiu au gândit, recent, o acțiune și reprezentanții autorității locale din Sectorul 1 al Capitalei, obiecte de mobilier provenite de la două grădiniţe dar și jucării, apă, fructe şi materiale de protecţie ajungând sâmbătă la un centru pentru copiii defavorizaţi din judeţul Prahova, respectiv de la Valea Plopului și Valea Screzii.
Așa cum a anunțat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, acţiunea a fost iniţiată de Grădiniţa nr. 251 şi Grădiniţa nr. 222.
”De 30 de ani, părintele Nicolae Tănase are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tineri plecați din căminele de copii. În Valea Plopului și Valea Screzii, părintele se străduiește să ofere o viață mai bună celor peste 300 de copii defavorizați, de care are grijă. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți și să le acordăm ajutor celor vulnerabili. Astfel de centre, cum este cel al părintelui Tănase, trebuie sprijinite și chiar multiplicate. Voi merge în Valea Plopului să îi cunosc pe copii și să îi mulțumesc părintelui pentru ceea ce face. Obiecte de mobilier – provenite de la două grădinițe din sector, 222 și 251 – jucării, apă și materiale de protecție (măști și dezinfectant), dar și fructe, vor ajunge la ei, ca donație”, a anunțat primarul Sectorului 1 din București.