Clubul Petrolul Ploiești anunță, printr-un comunicat oficial, că partida cu Fotbal Club Rapid din etapa a doua din faza play-off a Ligii 2 Casa Pariurilor se va disputa conform programării inițiale, sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:15, pe stadionul „Ilie Oană”.
”După efectuarea unei noi testări COVID-19 în cursul zilei de marți, 07.07.2020, și după o perioadă de șase zile în care toți componenții lotului și cei ai staff-ului tehnic s-au aflat în autoizolare la domiciliu, FC Petrolul a primit acceptul din partea autorităților pentru a-și relua antrenamentele, pentru pregătirea partidei de la finalul săptămânii.
“Cu excepția persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus, toți ceilalți jucători din lot și membri ai staff-ului au primit rezultat negativ la ultimele teste efectuate. Astfel, suntem pregătiți pentru meciul de sâmbătă și vom lupta până în ultimul minut pentru promovare. Toate condițiile impuse de autorități în cazul pandemiei de coronavirus sunt respectate cu strictețe de către clubul nostru, iar echipa este aptă și dornică de victorie”, a declarat antrenorul Costel Enache.
„Pentru a completa lotul de jucători, antrenorul Costel Enache va convoca și juniori din propria pepinieră, aceștia urmând a intra în programul echipei după efectuarea testelor COVID-19 impuse de autorități” – se arată în comunicat.
Petroliștii s-au retestat marți, cei care aveau testele negative de la precedenta acțiune de acest fel, apoi, seara au efectuat primul antrenament, pentru ca de miercuri să rămână în cantonament centralizat până la ora meciului cu giuleștenii, tocmai pentru a nu mai risca (aproape) nimic!
Miercuri au efectuat testele și cei șapte ”pozitivi”, dar, în cazul lor, perioada în care vor trebui să stea departe de gazon se prelungește până săptămâna viitoare cel puțin, testele reconfirmând prezența coronavirusului, astfel că nu vor putea reintra în program.
Pentru a completa efectivul avut la antrenament, Costel Enache a ”recrutat” alți câțiva juniori -Boțogan, Simionescu și Bucur, care se vor antrena alături de ”prima echipă”.