F.T.

Este drept că afacerea cu permise auto falsificate – în care au fost implicate zeci de persoane, dintre care unele arestate, iar altele au fost plasate sub control judiciar – a ținut capul de afiș al acțiunilor derulate zilele acestea de anchetatorilor prahoveni, și totuși…
Și totuși, în cursul acestei săptămâni, oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au mai avut și alte „preocupări”, pentru destructurarea altor grupări. Cum ar fi cele specializate în evaziune fiscală și spălare de bani.
Cu titlul exemplificativ, amintim că, la mijlocul acestei săptămâni ,polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat șapte percheziții pe raza județului, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale. Persoanele erau bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2020, persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 441.781 lei, reprezentând TVA dedusă fără drept. În plus, în aceeași perioadă, reprezentanții societăților cercetate ar fi supus reciclării peste 2.700.000 lei, sumă suspicionată a fi fost reintrodusă în circuitul economic legal, prin achiziția unor bunuri de lux (autoturisme sau imobile), pe numele altor persoane”.
În prezent, cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au fost comise faptele penale şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.