Ieri dimineață, ofiţeri de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean (IPJ) Prahova au efectuat 19 percheziții la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 16 mandate de aducere urmau să fie puse în aplicare.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „descinderile au avut loc atât la sediile unor societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din Prahova, dar şi din judeţul Ilfov şi municipiul București. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie-mai a.c., doi bărbați ar fi racolat mai multe persoane care nu aveau surse de venit sau aveau venituri foarte mici, în scopul obținerii indemnizației de sprijin cuvenite persoanelor a căror activitate a fost întreruptă pe perioada stării de urgență. Totodată, unul dintre cei bănuiți de comiterea faptelor, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, ar fi încheiat contracte fictive de cesiune drepturi de autor în domeniul realizării de fotografii, videofilmări, traduceri din limbi străine sau drepturi asupra unor opere muzicale cu 14 persoane fizice, care, în baza documentelor fictive, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, invocând întreruperea activităților specifice conform prevederilor ordonanțelor militare”.
16 persoane urmau să fie audiate, până aseară, de către anchetatorii prahoveni, aceştia urmând să dipună măsurile legale care se impun în acest caz.