Startul în play-off, amânat pentru “lupi”

Astăzi, înainte ca delegația echipei ploieștene de eșalon secund să plece către Arad, pentru startul în play-off, meciul cu UTA, pe strada “Stadionului” s-a declanșat cel mai nedorit scenariu posibil: șase teste făcute pentru detectarea posibilelor infectări cu coronavirus
sunt pozitive!

“Filmul evenimentelor” este următorul: miercuri s-au prelevat probele, testarea făcută de jucători şi staff fiind a patra la număr, după precedentele 3 (efectuate la începutul pregătirilor, în zilele 1, 7 şi 14 ale cantonamentului centralizat, undeva la sfârşitul lunii mai, respectiv începutul lui iunie). De la momentul primelor testări, Petrolul a susţinut şi mai multe meciuri amicale, ultimele, săptămâna trecută, cu două echipe ale Viitorului Constanţa. Miercuri, s-au prelevat probele testului cu numărul 4, obligatoriu înainte de reluarea oficială a întrecerii, iar ieri au apărut cele șase rezultate pozitive, cel puţin 5 dintre acestea aparţinând unor jucători ai echipei pregătite de Costel Enache. Tot astăzi s-a anunţat repetarea testelor, următoarele rezultate fiind aşteptate mâine, cu speranţa că “a fost o eroare”! Până atunci, toţi jucătorii şi cei din staff sunt în izolare la domiciliu, funcţie de rezultatele de mâine urmând să se ia măsurile care se impun, conform normelor DSV: fcp-2carantină, izolare, internarea la un spital destinat bolnavilor de COVID-19, ancheta epidemiologică fiind în plină desfăşurare! Fotbalistic, prima consecinţă este clară: meciul cu UTA a fost amânat, culmea, autocarul “lupilor” fiind întors din drum, pentru că apucase, deja, să plece spre Arad, unde echipa ar fi urmat să ajungă cu avionul! Ce va urma? Greu de spus cu precizie, până la rezultatul noilor teste, pentru că programul echipei în competiţie poate fi bulversat efectiv!
„Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să identificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. Cert este că toţi cei 5 jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a declarat Bogdan Nica, șeful DSP Prahova pentru gsp.ro. Aseară însă, se obţinuse o primă “relaxare”, anume ca jucătorii să nu meargă la spital, ci să aştepte acasă reconfirmarea testului! Oricum, toți cei depistați pozitiv sunt asimptomatici, dar, dacă se confirmă “scenariul” îmbolnăvirilor, cel mai probabil timp de 10-14 zile echipa nu se va antrena!
Oficialul echipei ploieştene, Octavian Grigore, a declarat: ”Sunt cinci jucători ale căror teste au ieșit pozitive. Au fost testate în total 45 de persoane din cadrul clubului. Restul testelor sunt negative“. (n.n- este însă confirmat un caz şi la un membru al personalului auxiliar).
În perioada de pregătire dinaintea turneului care decide promovatele în Liga 1, Petrolul a disputat cele mai multe meciuri amicale dintre echipele din play-off-ul Ligii 2, patru la număr. Trupa ploieșteană a jucat cu Astra (0-0 pe ”Ilie Oană”), FC Hermannstadt (1-0 la Sibiu), Viitorul (1-3, la Ovidiu) și echipa U19 a celor de la Viitorul (4-1, la Strejnic).
Play-off-ul Ligii 2 debutează astăzi, de la ora 17:00, cu meciul de la Turnu Măgurele dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș. Sâmbătă, de la ora 17:00, era programată întâlnirea UTA Arad – Petrolul, iar tocmai marți, de la ora 20:00, se joacă CS Mioveni – Rapid.
Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, a reacţionat şi el: ”Din păcate, este o veste proastă nu numai pentru Petrolul sau UTA, ci pentru întreg fotbalul românesc. Aşteptăm totuşi confirmarea oficială, să vedem exact despre ce este vorba. Deocamdată lucrurile care au ajuns la mine au ajuns doar sub formă de zvon. Din câte se pare, în acest moment este foarte clar că meciul de sâmbătă este compromis. Aşteptăm poziţia oficială a federaţiei, pentru că până nu o să o avem nu putem să facem niciun plan. Ne-am testat şi noi azi dimineaţă, iar mâine este posibil să vină rezultatele, e vorba de al cincilea test”, a declarat Laszlo Balint.
De amintit şi că Dinamo și FC Botoșani au ratat startul în play-out-ul, respectiv play-off-ul Ligii 1, în momentul repornirii competițiilor după pandemia de COVID-19, din cauza unor infectări cu COVID-19, dar testele pozitive au fost ale unor membri ai staffului. Primii fotbalişti infectaţi au “apărut” zilele trecute: Biceanu, Marc (Chiajna), Rodriguez (Botoşani), dar o astfel de amploare a problemelor ca la Petrolul Ploiești nu s-a mai întâlnit!

Incredibil: Jandarmii dau în primire pe facebook!

După apariţia veştii că la Petrolul există mai multe cazuri de coronavirus, pe reţelele de socializare, unul dintre angajaţii Jandarmeriei Ploieşti a acuzat o altă problemă legată de fcp-3acest caz! Astfel, scrie cadrul M.A.I., angajatul Petrolului, din staff-ul echipei, suspect că ar fi infectat cu Covid19, a participat efectiv la meciul Chindia Târgovişte – Poli Iaşi, pe arena „Ilie Oană”, sâmbăta trecută şi, spune respectivul „organ”, ar putea să fi infectat, la rândul său, dintre persoanele participante la acel meci (antrenori, jucători etc!) de Liga I. Pe lângă faptul că identitatea celor bolnavi nu ar trebui să fie publică, regulile adoptate de LPF şi FRF nu presupun ca oamenii de la targă să fie testaţi!