Petre Apostol

Formată la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, de către antrenoarea Loredana Munteanu, baschetbalista ploieșteană Ioana Ghizilă și-a prelungit contractul cu echipa Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, urmând să evolueze pentru campioana din 2019 încă un sezon.
„M-am simțit minunat aici încă din primul sezon. Am fost primită cu brațele largi deschise de către toată lumea. Totodată, aici am învățat și evoluat din punct de vedere baschetbalistic şi mai mult. Abia aștept să reîncep! Cu siguranță visăm la titlul de campioane din nou și să aducem încă o cupă acasă. Pe plan personal, pot să spun că anul acesta am așteptări mai mari ca niciodată de la mine. Îmi doresc să arăt pentru ce am muncit în tot acest timp. Iubesc totul aici. De la echipă, staff, fani, oraș și mâncare. Aici am regăsit o a două familie și am primit înțelegerea și suportul moral de care am avut nevoie în tot acest timp”, a declarat sportiva ploieșteană.
Jucătoare de lot național, Ioana Ghizilă a ratat sezonul 2019/2020, întrerupt în martie din cauza pandemiei și încheiat, în cele din urmă, de Federația Română de Baschet, fără să se alcătuiască un clasament. Baschetbalista de 23 de ani era pe punctul de a reveni în cadrul echipei covăsnene în momentul întreruperii sezonului, în urma recuperării după accidentarea suferită anul trecut la genunchiul piciorului stâng (ruptură de ligamente încrucișate).
Pentru Ioana Ghizilă va fi al treilea an petrecut la Sfântu Gheorghe, echipă la care a sosit în 2018. În sezonul 2018/2019, în care Sepsi a câștigat atât campionatul, cât și Cupa României, jucătoarea ploieșteană a evoluat în 18 meciuri în Liga Națională, încheind cu medii de 13.6 puncte, 3.8 recuperări, 4.1 pase decisive, 1.6 intercepții. De asemenea, a evoluat și în șase meciuri în EuroCup, bifând medii de 4.7 puncte și 1.2 recuperări.
Înainte de a ajunge la Sfântu Gheorghe, Ioana Ghizilă a mai jucat, la nivel de senioare, la BC Timișoara, CSBT Alexandria (2014/2015 – Liga Națională), CSM CSȘ Ploiești (2015/2016 – Liga I), Olimpia CSU Brașov (2016/2017 – Liga Națională), CS Universitatea Cluj Napoca (2017/2018 – Liga Națională).