Pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din Bucureşti, a avut loc prima competiţie de atletism organizată de Federaţia Română de profil, după perioada de pauză cauzată de pandemie: Cupa României Open pentru juniori.
Concursul s-a desfăşurat respectându-se normele de igienă sanitare impuse de autorităţi.
Printre sportivii remarcaţi la această primă competiţie din sezonul în aer liber din 2020 s-au regăsit şi atleţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei. Dintre aceştia, singurul care s-a situat între primele trei poziţii a fost Remus Andrei Niculiţă, care are legitimare şi la CSM Bucureşti.
Atletul ploieştean, născut în 2003 (fiind junior 2) și pregătit de profesoara Maria Andrei, şi-a adjudecat victoria la proba de 200 metri, cu timpul de 22.59 secunde, următorii doi clasaţi fiind Silviu Munteanu (născut în 2003, Ceahlăul-LPS Piatra Neamţ – 22.67 sec.), respectiv Adrian Bondoc (născut în 2002, CSM Drobeta Turnu Severin – 22.99 sec.).
Imediat în urma acestora s-a situat un alt sportiv de la CSŞ Ploieşti – Robert Marinescu (născut în 2002 – 23.11 sec.). În cadrul probei au luat parte 65 de sportivi.
De remarcat că Remus Andrei Niculiţă a ocupat locul al doilea în clasamentul open la proba de 400 metri, la care s-a situat, totodată, pe prima poziţie la categoria sa de vârstă, fiind cronometrat cu timpul de 49.21 secunde.
Pe primul loc în ierarhia open s-a clasat Adrian Bondoc (49.13 secunde), în vreme ce Denis Toma (CSO Voluntari – 49.22 sec.) a ocupat a treia poziţie.
Profesorii Florin Andrei şi Maria Andrei au rămas în Capitală, după concursul organizat la finalul săptămânii trecute, pentru un scurt cantonament cu 21 din elevii lor, în vederea următoarelor concursuri care vor conta pentru decernarea titlurilor naţionale.