Într-un an cu pandemie de coronavirus, cu scădere economică și chiar criză financiară la nivel global, puține domenii se pot lăuda cu menținerea vânzărilor din anii precedenți, darămite cu creșteri ale acestora. Și, cu toate acestea, există.

În fața nevoii de noi echipamente pentru muncă și studiu de la distanță, telemuncă și școală on-line, mai exact, vânzările de laptopuri au crescut notabil și în al doilea trimestru din an, impulsionând întreaga piață a PC-urilor.

Lenovo Legion – oferte (LINK)

Piața globală de PC-uri a experimentat o creștere de 9% în al doilea trimestru din 2020, comparativ cu aceeași perioadă de acum un an. Asta înseamnă o recuperare și o creștere notabilă în comparație cu creșterea de 1% din primele trei luni ale anului.

Acestea sunt observațiile și concluziile datelor publicate de compania de consultanță și analiză Canalys, care mai arată și că vânzările totale de echipamente desktop PC, laptopuri și servere a ajuns la 72,9 milioane de unități până acum, în 2020.

Vânzările de laptopuri și stații de lucru portabile au crescut cu 24% interanual

Potrivit sursei citate, aceste creșteri ale vânzărilor de pe piața PC se datorează impulsului primit în mare măsură de vânzarea de laptopur, care au câștigat în importanță în practic tote segmentele, de la cel al afacerilor până la cel al consumatorilor particulari, și de la nivel educațional până la nivel de divertisment (gaming). Asta în ciuda faptului că societatea a fost nevoită să se adapteze la o nouă realitate, odată cu pandemia de coronavirus.

Cifrele obținute de Canalys arată că vânzările de laptopuri și stațiile de muncă portabile au crescut cu 24% în raport interanual, în timp ce desktop PC-urile și stațiile de muncă de birou au scăzut cu 26%.
Lenovo Legion – (LINK)

Una dintre marile surprize sau, cel puțin, marile noutăți, este detronarea liderului de până acum, Lenovo. HP este producătorul care a trecut pe locul 1 în topul vânzărilor, cel puțin raportat la cifrele parțiale de care dispunem acum.

Chiar dacă a pierdut teren în primul trimestru, HP a recuperat cota de piață, ajungând la vânzări record de 18,1 milioane de calculatoare, detronându-i pe chinezii de la Lenovo, pentru a deveni lider temporar și producătorul cu cele mai mari vânzări în al doilea trimestru al anului în curs. Asta i-a permis o creștere de 18%, în bună parte grație rezultatelor bune din Statele Unite și din Orientul Mijlociu.

Pe locul 2 în al doilea trimestru, conform Canalys, se situează fostul lider Lenovo, care a vândut un total de 17,4 milioane de unități, ceea ce reprezintă o creștere de 7%. Dell, ocupanta poziției a treia a clasamentului, a crescut cu 3%, cu 12 milioane de unități vândute.

Lenovo Legion – oferte: LINK

Apple și Acer ocupă locurile 4 și 5 în clasament, cu creșteri de 13%, respectiv 21%.

Există, așadar, toate premisele ca 2020 să fie un an excelent pentru industria de calculatoare, în ciuda pandemiei de coronavirus de la nivel global.