Clubul de handbal Academia Junior a reluat, de săptămâna trecută, antrenamentele. Deocamdată, pregătirea se realizează în aer liber, conform normelor stabilite de autorități, prin Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății. Clubul prahovean de handbal a reînceput cu grupele mari de copii, antrenamentele desfășurându-se la Parcul Municipal Vest din Ploiești, fiind conduse de Ionuț Georgescu (vicepreședintele clubului, jucător în activitate, la CSA Steaua București), alături de Alexandru Roibu și Adrian Năstase – la băieți, Claudiu Ghesoiu și Laurențiu Jugănaru – la fete.
Deși, în această perioadă petrecută departe de teren, copiii au avut un program realizat de antrenori pentru acasă, s-a observat absența antrenamentelor regulate în sala de sport, pentru început urmărindu-se reacomodarea la efort.
academia-antrenament-2“Părinții nu sunt speriați să-i aducă pe copii la antrenamente. De altfel, și noi avem grijă să se respecte toate normele de siguranță. Urmează o perioadă mai lungă de acomodare la efort decât cea obișnuită. Dar, avem încredere în copii că vor fi serioși, iar totul va veni de la sine”, ne-a declarat unul dintre antrenorii clubului, Alexandru Roibu.
De asemenea, Ionuț Georgescu a completat: “Am început ușor, conform regulilor stabilite de autorități. Sperăm, însă, să putem reveni în sală cât mai curând și să ne pregătim în condiții normale pentru sezonul viitor, în care ne dorim să obținem, din nou, calificări la turneele finale”.
academia-antrenament-3Academia Junior are, în palmares, prezențe la turneele finale la juniori IV și la minihandbal. Iar în sezonul întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, ambele echipe din campionatul de juniori IV, feminin și masculin, erau calificate la fazele pe euro-regiune, cu șanse de a ajunge la turneele finale.
De menționat că ACS Academia Junior realizează, în continuare, înscrieri pentru grupele de copii, mai multe detalii putând-se găsi pe site-ul clubului: academiajunior.ro.