N. Dumitrescu

De la o zi la alta, în Prahova sunt tot mai multe persoanele confirmate cu noul virus, inclusiv spațiile unde este înregistrată transmiterea comunitară a noului virus. Astfel, potrivit informațiilor primite de la Instituția Prefectului Prahova, ieri, în județ erau înregistrate 12 focare active – în secții ale unităților sanitare și societăți comerciale. Ultimul focar identificat, urmare a informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a fost anunțat ieri, fiind vorba despre o societate de pe raza județului. Conform informațiilor oficiale transmise de Instituția Prefectului Prahova, dintre cele 180 de persoane angajate la această societate, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate și DSP Prahova. Astfel, a fost redusă, temporar, capacitatea de producție ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât și a contacților direcți, fiind realizată și dezinfecția generală a unității respective.
Din datele transmise ieri, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1.795 de persoane, numărul celor nou infectați în plus față de ziua precedentă fiind de 101 persoane. Astfel, într-un top la nivel național – unde pe primul loc era ieri județul Argeș – cu 3.009 de cazuri – Prahova a depășit ca număr de persoane confirmate cu noul virus și județul vecin, Dâmbovița!
Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani, ambele prezentând comorbidități. Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, ieri dimineață erau internați 28 de pacienți, dintre care 22 erau ventilați.
De adăugat și faptul că, ieri, Primăria Brazi i-a informat pe cetățenii din comună despre faptul că toți cei 10 salariați ai instituției care au fost confirmați cu coronavirus au fost retestați. În urma investigațiilor, la șapte dintre aceștia rezultatul a ieșit negativ, luându-se decizia ca să reînceapă activitatea. Totodată, pentru a fi asigurat un cadru sigur pentru salariați și locuitori, săptămânal se face dezinfectarea întregii clădiri a primăriei.