F. T.

La sfârşitul săptămânii trecute, agenţi rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român, în vederea reducerii riscului rutier și verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu virusul SARS COV-2. Acţiunile s-au desfăşurat în zona de nord a Ploieștiului, context în care au fost controlate peste 200 de autovehicule și 238 de persoane.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în urma filtrelor organizate au fost aplicate zeci de sancţiuni, dintre care 37 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002. Totodată, un număr de 16 amenzi au fost date pentru nepurtarea centurii de siguranță, patru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 – în cazul unor nereguli în ceea ce priveşte starea tehnică a vehiculelor și 11 pentru alte abateri.
Au fost, de asemenea, reţinute un permis de conducere şi şase certificate de înmatriculare, iar valoarea amenzilor date a depăşit 11.400 de lei.
Singurul permis de conducere a fost reţinut ca urmare a constatării faptului că „o femeie în vârstă de 55 de ani, care circula la volanul unui auto pe strada Cameliei, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni aflați în traversarea regulamentară a părții carosabile, fapt pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, totodată fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile” (comunicat IPJ Prahova).