Federația Română de Fotbal a solicitat Asociației Județene de Fotbal Prahova, precum și celorlalte entități de acest fel informații cu date cât mai concrete despre activitatea fotbalistică la nivel județean, prin implementarea a 11 indicatori elaborați de Comisia FRF pentru Fotbal Amator, care vor reflecta imaginea fotbalului la nivelul fiecarui AJF, ”ținta” viitoare în fotbalul românesc fiind implementarea sistemului ”Footbal Conect” la toate nivelurile competiționale, inclusiv județene, astfel încât orice transfer la nivel național să fie în ”paralel” și sub obsevarea FRF, nu numai a AJF. De asemenea, pentru actualizarea datelor de identificare și a informațiilor privind situația juridică și organizarea cluburilor afiliate, AJF Prahova va colecta informații și documente în conformitate cu art. 1 alin. 13 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
Indicatorii validați de Comitetul Executiv cuprind:
1. Cluburi afiliate (masculin/feminin/futsal, seniori/juniori);
2. Asociații sportive școlare;
3. Competiții organizate (număr de echipe/meciuri);
4. Jucători pe categorii de vârstă (masculin/feminin/futsal, profesioniști, amatori, juniori, participanți în competiții școlare);
5. Staff tehnic (antrenori și licențe, preparatori fizici, instructori sportivi, medici sportivi, kinetoterapeuți);
6. Terenuri de fotbal (dimensiuni, regim de proprietate);
7. Sală de sport cu tribună (număr, locuri);
8. Arbitri pe categorii (gen, vârstă) și eșaloane;
9. Date despre AJF-uri (bugete/forma de finanțare, număr de angajați/colaboratori);
10. Date despre cluburi (bugete/forma de finanțare, număr de angajați, număr de spectatori la meciuri);
11. Competiții organizate de alți operatori (tipul competiției, denumirea, numărul participanților, categoria de vârstă).
Din acest an, FRF a obligat și cluburile de Liga a III-a să depună actele necesare pentru o ”licențiere”, sancțiunea fiind de 20.000 de ron, pentru… nedepunerea actelor, nu pentru neîndeplinirea condițiilor, cel puțin în acest sezon.