Premiera mondială a celei mai recente producţii cinematografice a regizorului american Woody Allen, „Rifkin’s Festival”, va deschide, în afara competiţiei, cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, pe 18 septembrie, au anunţat organizatorii, citaţi de Hollywood Reporter şi de EFE, potrivit Agerpres.
Filmul, produs de The Mediapro Studio, Gravier Productions şi Wildside, a fost filmat vara trecută în San Sebastian şi în alte oraşe din apropiere.
”Rifkin’s Festival” prezintă povestea unui cuplu de americani care participă la Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi ”sunt captivaţi de magia evenimentului, de frumuseţea şi farmecul oraşului şi de fantezia filmelor”. Ea ajunge să aibă o aventură cu un regizor de film francez, în timp ce el se îndrăgosteşte de o localnică.
Descris drept o ”comedie romantică”, filmul a fost scris şi regizat de Allen. Din distribuţie fac parte Elena Anaya (”Wonder Woman”), Louis Garrel (”An Officer and a Spy”/”J’Accuse”), Gina Gershon (”The Insider”), Sergi López (”Pan’s Labyrinth”), Wallace Shawn (”Marriage Story”) şi Christoph Waltz (”Spectre”, ”Django Unchained”).
Este a doua oară când Allen va deschide Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, după ce a ridicat cortina evenimentului cu ”Melinda and Melinda” în 2004 când organizatorii i-au acordat Premiul Donostia şi i-au organizat o retrospectivă a operei.
În luna martie a acestui an, regizorul, scenaristul şi actorul Woody Allen a publicat cartea sa de memorii „Apropos of Nothing”.