Petrolul a încheiat perioada de pregătire de dinaintea play-off-ului, decisiv pentru promovarea în Liga I, perioada de antrenamente începută imediat după 15 mai fiind una completă, cu nu mai puțin de 4 partide amicale.
Ultimul meci amical din această perioadă de pregătire a fost sâmbătă dimineață, la Strejnic, cu patru jocuri, Petrolul fiind echipa care a susținut cele mai multe partide de verificare dintre adversarele din lupta pentru promovare – întâlnind, pe rând, Astra, Hermanstadt, Viitorul și Viitorul Under 19. Asta în timp ce prima adversară, UTA, de exemplu, nu a jucat vreun meci amical!
În ultimul meci, formația ploieșteană a trecut cu 4-1, la Strejnic, de o echipă a Viitorului Constanța formată din tineri jucători, iar Petrolul și-a luat revanșa în fața constănțenilor, după 1-3, acum fiind 4-1.
Trupa lui Costel Enache s-a impus prin golurile marcate de David Meza Colli (15), Laurențiu Marinescu (20) și Gabriel Deac (55, 90), acesta din urmă reușind o ”dublă”. Pentru constănțeni a punctat Ionuț Cojocaru (84), după ce, în minutul 43, Grameni a irosit un penalty obținut de Andronache.
Acesta a fost ultimul amical al Petrolului înainte de deplasarea la Arad, acolo unde sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17:00, întâlnește pe stadionul Motorul liderul clasamentului Ligii 2, în prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1.
Dintre celelalte adversare din play-off, Rapid a jucat trei amicale (0-1 cu Dinamo, 2-2 cu Astra și 4-1 cu Turris Oltul), CS Mioveni a jucat și cu Astra (1-2), Campionii FC Argeș au avut un test cu U Craiova, câștigat cu 3-1, în timp ce Turris Oltul are un singur amical, înfrângerea cu Rapid.
De remarcat că formațiile publicate de site-ul oficial al constănțenilor nu îl includ și pe Younes Hamza, care, totuși, se pare că a jucat. Să nu cumva să afle… UTA!

Petrolul – Viitorul U19 4-1 (2-0)
Stadion: Strejnicu. Au marcat: David Meza Colli (15), Laurențiu Marinescu (20), Gabriel Deac (55, 90) / Ionuț Cojocaru (84),
Petrolul Ploiești: R. Avram – Olaru, Manolache, Sîrghi, Bărboianu – Pierce, Meza Colli Marinescu, Roige – M. Bratu, Arnăutu
Au mai jucat: C. Lungu, Apostolachi – Andr. Răuță, Ad. Nicolae, D. Enache, Ekollo, Nițescu, Gab. Deac, Saim Tudor, Șt. Blănaru
Antrenor: Costel Enache
Viitorul U19: Stănciulescu (Dincă 60) – Georgescu (Oroian 60), Bîrzu (Dănuleasa 46), Vlad (Buta 46), Mureșan (Al. Sima 46) – Popescu (Sîrbu 46), Crivac (Onuț 60), Grameni (Iorga 46 ) – Bodișteanu (Tănasă 46), Andronache (Vîlea 46), Mustacă (Cojocaru 60)
Antrenori: Cristian Cămui și Vasile Mănăilă

Toată lumea „licenţiată”

Procesul de acordare a licenței pentru cluburile care au solicitat licența de participare la campionatul național Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 s-a încheiat ”cu succes” pentru toată lumea!
Astfel, au solicitat licența de Liga 1 următoarele cluburi:
1. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
2. Fotbal Club FCSB SA
3. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
4. Asociația Fotbal Club Astra
5. Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaș
6. Asociația Fotbal Club Botoșani
7. Fotbal Club Viitorul SA
8. Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
9. Fotbal Club Voluntari SA
10. ACS FC Academica Clinceni
11. Asociația Fotbal Club Hermannstadt
12. Asociația Fotbal Club Chindia Târgoviște
13. Dinamo 1948 SA
14. Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași
15. Asociația Fotbal Club UTA Arad
16. Clubul Sportiv Mioveni
17. Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele
18. Asociația Clubul Sportiv
Petrolul 52
19. Fotbal Club Rapid 1923 SA
20. Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș

Inițial, Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – a acordat licența de participare la campionatul național Liga 1 în sezonul 2020-2021 unui număr de 18 cluburi dintre cele menționate mai sus, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2019 (în continuare RNLC&FPF).
Instanța de fond a respins cererea de acordare a licenței formulată de Asociația Fotbal Club Hermannstadt și a refuzat acordarea licenței de Liga 1, instanța de fond respingând și cererea formulată de divizionara secundă Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele .
Cele două cluburi au contestat hotărârile instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor, iar Comisia de apel a pronunțat deciziile definitive și executorii, prin care au fost admise apelurile formulate de cele două cluburi, astfel că toate echipele au licență de Liga I!
Totuși, Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele a primit o penalitate financiară de 20 mii lei, pe care o va plăti, desigur, doar dacă va promova.