Zonele cel mai des frecventate de sălbăticiuni: Sinaia, Buşteni, Azuga şi Bertea

F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, angajaţii structurilor montane din judeţ au intervenit în 33 de situaţii de urgenţă în care a fost semnalată prezenţa urşilor. Zonele cel mai des vizitate de către sălbăticiuni au fost cele ale localităţilor Sinaia, Buşteni, Azuga şi Bertea.
În urma celor 33 de intervenţii amintite, jandarmii montani au alungat 47 de urşi. Ultimul caz a avut loc chiar în ultima zi a bilanţului făcut de către IJJ Prahova, respectiv duminică, 31 mai a.c.
Astfel, după cum au precizat reprezentanţii IJJ Prahova, „patru tinere (trei din Bucureşi şi una din Bacău) i-au alertat pe jandarmii montani prin intermediul Numărului Unic 112, semnalându-le că, în timp ce coborau pe traseul Jepii Mici, s-au întâlnit cu un urs.
Pentru salvarea celor patru tinere au fost mobilizaţi atât jandarmi de la Detaşamentul Sinaia, cât şi salvamontişti. Tinerele au fost preluate de către un jandarm și un salvamontist, fiind coborâte către orașul Bușteni”.