F. T.

Peste 30 de pompieri, cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, una fiind de primă intervenţie şi comandă, precum şi un echipaj SMURD au fost concentrate, în noaptea de sâmbătă spre duminică (30/31 mai), la Şoimari, pentru a interveni la un incendiu care se manifesta la o locuinţă.
Potrivit unui comunicat al ISU „Şerban Cantacuzino” Prahova, la sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat la o locuinţă, flăcările extinzându-se atât la anexa imobilului respectiv, cât şi la o alta, a unei case învecinate, suprafaţa totală cuprinsă fiind de aproximativ 500 de metri pătraţi.
Patru persoane au suferit atacuri de panică, însă au refuzat transportul la spital.
Incendiul a fost stins după aproximativ şase ore (ora 7, 50).
Au ars bunurile din locuinţă şi anexă, aparatură electrică, centrala termică (pe gaze şi lemne), panouri solare, un autoturism, o camionetă, utilaje agricole, cherestea, acte, carduri bancare etc.
Cauza probabilă a nenorocirii a fost, potrivit pompierilor prahoveni, „un scurtcircuit electic, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată, ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice”.