Inconștienții cu permis de conducere continuă să producă victime. Iar, luni, în Buda, pe DJ101D, victimă a fost unul dintre sportivii de perspectivă de la secția de box a Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Sebastian Bălan.
Din primele verificări, conform IPJ Prahova, „un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe DJ101D, dinspre Râfov spre Bărcănești, s-ar fi angajat în depășirea a doi bicicliști care circulau în paralel, în același sens cu autovehiculul. La un moment dat, biciclistul, care se afla spre axul drumului, respectiv un minor de 14 ani, ar fi virat spre stânga și, ajungând pe contrasens, ar fi fost lovit de autoturism și proiectat pe carosabil. În urma evenimentului rutier, minorul a fost transportat la spital, rănit grav. Conducătorul auto a avut rezultat negativ la testarea cu aparatul etilotest”.
Din nefericire, tânărul pugilist a ajuns în comă la spital, iar doctorii nu l-au putut salva, în cele din urmă. Iar, din câte se pare, şoferul nu se află la prima sa asemenea abatare, în urmă cu mai puţin de doi ani comiţând o altă faptă similară, arătând că nu a învăţat nimic.
„Era un copil deosebit, extrem de cuminte şi de săritor. Toţi colegii îl iubeau şi îl apreciau. A început boxul în urmă cu un an şi jumătate şi venea la antrenamente cât de des putea, deşi provine dintr-o familie nevoiaşă, din Bărcăneşti. A boxat deja în competiţiile de copii, iar în iarnă a fost cu noi în cantonamentul de la Cornu, visul lui fiind acela de a ajunge un mare boxer. Păcat, mare păcat!”, a declarat antrenorul coordonator al secţiei de box de la CSM Ploieşti, Titi Tudor.
Colegii din cadrul secţiei de box, în frunte cu Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, îl vor însoţi, astăzi, pe ultimul drum pe Sebastian Bălan, înmormântarea urmând să aibă loc la cimitirul din Tătărani.