Liceenii care în ziua bacalaureatului au febră, sunt la izolare sau în carantină pot da examenul într-o sesiune specială care, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ar putea avea loc la începutul lui iulie, mai exact începând cu data de 6. Premierul Ludovic Orban a declarat că și-a dat acordul pentru acest lucru, potrivit Hotnews.
Ministrul Sănățății a declarat, la Europa FM, că s-a renuntat la ideea ca acești elevi cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în toamnă, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară. „Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat”, a spus Tătaru.
„Am avut o discuție cu doamna ministru (ministru al Educației -n.r.) și mi-am dat acordul. Copiilor care au temperatură nu li se poate răpi șansa de a da bacalaureatul”, a anunțat și premierul Ludovic Orban, la Digi 24.
Premierul a precizat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a XII-a să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale. „În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a XII-a să se poată”, a adăugat premierul.
Preşedintele Klaus Iohannis anunţase anterior că va exista o sesiune specială doar pentru Evaluarea Naţională.
Înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului 2020 încep  astăzi, calendarul  stabilit  fiind următorul: 3 – 10 iunie – înscrierea candidaților; 11 – 17 iunie – echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale; 22 iunie – limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă; 23 iunie – limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă; 24 iunie – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă; 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă; 30 iunie – afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00; 30 iunie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00– 20:00; 1 iulie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00– 12:00; 1 – 4 iulie – rezolvarea contestațiilor;  5 iulie – afișarea rezultatelor finale ale bacalaureatului 2020.