Marian Dima, Constantin Dumitru – Plopeni

Euro-parlamentari, șefi de partid, prefecți, primari, cu declarații de avere impresionate (unii dintre ei), cu răspundere, cu bugete frumoase ”pe mână” și uneori… cu ”probleme specifice” funcțiilor publice ”au plecat cândva de jos” – cum spune cântecul! Chiar de pe ”maidanele” fotbalului județean prahovean,  unde au pus ”baza” dezvoltării lor ulterioare! Iar unii chiar s-au ”dezvoltat”, bine de tot, ajungând în poziții cheie, politica prahoveană fiind plină de astfel de exemple, unele dintre acestea chiar adevărate ”suprize”!
”Mărturii” peste timp, pentru cei pe care-i vom ”pomeni”, rămân … banalele cartoane inițiate la începutul carierei fiecărui fotbalist: fișa de jucător, din evidența Asociației Județene de Fotbal Prahova, care s-au păstrat după zeci de ani.

Iulian Dumitrescu (Gornet) – ei da, unul dintre ”oamenii momentului” în politica românească, aflat ”pe val”, cum se spune, venind din urmă cu masterate în probleme de securitate națională (ce altceva, oare…), despre care mulți oameni, prahoveni, nici nu știu că este ”de-al nostru”, geografic, este un fost fotbalist în ligile de amatori organizate de AJF Prahova. Poza sa nu e pe fișă (aceleași ”probleme” de mai sus?), dar… ”coincidențele” privind locul nașterii, data nașterii, părinții etc. sunt cele care confirmă ”poveștile” – este fost fotbalist la Gornet, cu o scurtă perioadă de împrumut la Boldești, iar colegii de generație își aduc aminte că este ”una și aceeași persoană”. Legitimat la 18 ani, Iulian Dumitrescu a stat câțiva ani ”fără duș cu apă caldă”, în localitatea natală, jucând la Voința Gornet, apoi… și-a luat zborul!

08-sersea-savinMarius Sersea (CSU Ploiești) – fostul prefect a început fotbalul ”pe fișă”, la echipa Universității Ploiești, continuând apoi la Popești, Brazi! Că îi place fotbalul o dovedește faptul că nu ratează meciurile pe teren redus nici acum, fiind prezent la multe meciuri de old-boys!

08-rebegaLaurențiu Rebega (Vălenii de Munte) – europarlamentar prahovean devenit ”celebru” și pentru că este implicat într-un dosar cu… albine, Rebega chiar nu a trecut prin fotbal ca gâsca prin apă! A început fotbalul la 16 ani, la Metalul Vălenii de Munte, a mers apoi la defuncta Conpet, apoi din nou la Văleni, la Drajna, ”fișa” sa având înscrisuri și vize anuale mai bine de un deceniu! Adică… ”zeciuială” (și) în fotbal! Cine știe, pentru că ”speranța moare ultima”, poate se reușește vreun proiect european pentru fotbal la stadionul din Văleni!

08-toaderCristinel Toader (Băicoi) – fostul șef al Poliției Locale Ploiești a început fotbalul ”cu ochi de vulture”, din prima, la echipa … Vulturul Băicoi, trecând apoi la lucruri mai… consistente (Metalul), iar spre final de carieră fotbalistică, un alt nume predestinat meseriei viitoare: Dero Ploiești!

08-ionitaIon Ioniță (Vărbilău) – veteranul Primăriei Vărbilău, unde a adunat mandate după mandate, ca edil, este pe cale să ajungă cu echipa din comună la cel mai înalt nivel județean – Liga A. Ioniță a jucat fotbal ”toată tinerețea”, la Voința, apoi s-a ocupat ca echipa să existe, indiferent de eșalon, Vărbilăul rămânând un ”punct” fix pe harta fotbalului amator de la noi.

Savin, Safta, Andrei, Eparu – la nivel mai înalt. Iar administrația și politica prahoveană oferă și alte nume ”trecute prin fotbal”, mai mult la nivel de FRF, cum ar fi actualul senator Emanoil Savin, acesta jucând la Sinaia și Bușteni, la un nivel ”bunicel”. Constantin Safta – edilul din Iordăcheanu a arbitrat în Liga I, unde, acum, județul nostru nu prea mai ajunge la nivel de cavaleri ai fluierului, după ce a jucat și fotbal la Brazi, la un nivel bun, un alt nume care a bifat echipele importante din județ (Petrolul, Prahova, Plopeni), fiind cel al consilierului local George Andrei, acesta având și carieră de arbitru. Iar Ion Eparu – fost parlamentar – a îmbrăcat chiar tricoul Petrolului, în divizia A, jucând și la Plopeni și Chimia Brazi ”un pic mai jos”.