Luându-se în considerare faptul că pandemia de coronavirus afectează şi mai mult persoanele vulnerabile, dar şi pe cele cu o situaţie materială precară, tot mai multe instituţii , fundaţii sau asociaţii iniţiază acţiuni prin intermediul cărora încearcă să vină în sprijinul acestora.
Concret, Direcția Generală de Asistență Socială Persoane cu Dizabilități, Copiii și Adopții – AEDOPS România a lansat recent campania umanitară „Ajută-mă să ajut!” , ce vizează strângerea de alimente, produse igienico- sanitare, haine și dulciuri.
Pachetele cu alimente şi alte produse vor ajunge la persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu, acestea urmând să fie distribuite, în limita resurselor disponibile, în strânsă legătură cu autorităţile locale, ong-uri, fundații şi instituţiile publice. “Cerinţele urgente ale familiilor care se află într-o situaţie delicată din punct de vedere material şi care vor fi acoperite prin fondurile obținute din donații vor fi: achiziția de alimente de bază, bunuri de strictă necesitate, medicamente și produse de igienă, dar și plata chiriei, plata cheltuielilor de întreținere sau a utilităților.
Criza medicală cauzată de pandemia COVID-19 este urmată de o criză umanitară, cu efecte pe termen lung, de aceea am lansat campania umanitară „Ajută-mă să ajut!”, pentru ajutorarea celor mai vulnerabili dintre noi.
Donaţiile pot fi făcute şi pe site-ul https://dgaspdca-aedopsromanania.ro/ [1] sau direct în contul campaniei – RO29BTRLRONCRT00K3365803 (lei), deschis la Banca Transilvania Agenţia Calea Moșilor,telefon: 0722.70.70.22”, se arată într-un anunţ al organizatorilor campaniei menţionate.