V. Stoica

Muzeul „Casa Domnească” Brebu, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, își reia de astăzi activitatea cu publicul vizitator, cu respectarea unor reguli stricte, de care fiecare persoană trebuie să țină cont în momentul în care dorește să intre în muzeu.
Astfel, accesul publicului în muzeu va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei, masca fiind obligatoriu poziționată corect, pentru a acoperi integral nasul, gura şi bărbia.
De asemenea, accesul în incinta spațiilor expoziționale se va face cu respectarea de către participanți a unei distanțe de minimum doi metri, iar la intrarea în muzeu va fi efectuată măsurarea temperaturii corporale a vizitatorilor, printr-un termometru non-contact, fiind interzis accesul persoanelor care refuză verificarea.
Este obligatorie și igienizarea mâinilor cu soluție dezinfectantă/gel antibacterian, puse la dispoziţie de către Muzeul „Casa Domnească” Brebu, precum și igienizarea încălţămintei utilizând covorul dezinfectant amplasat la intrarea în muzeu. Vizitatorii vor trebui să respecte și circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază, pe parcursul vizitării fiind interzisă atingerea suprafețelor și a obiectelor expuse.
Reprezentanții muzeului recomandă să se evite formarea de grupuri și să se ia în considerare că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 5 (cinci) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice.
Programul de vizitare este de marți până duminică, inclusiv, în intervalele orare 09.00-12.00 și 13.00-17.00. În intervalul orar 12.00-13.00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional, iar ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:30.