V. Stoica

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești a ajuns, miercuri, 27 mai, un pacient din județul Buzău, aflat în stare foarte gravă după ce s-a infectat cu coronavirus. Acesta este unul dintre cei trei bolnavi confirmați cu Covid-19 care erau ieri internați la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești (doi pacienți) și la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient). Toți sunt în stare gravă, fiind nevoie de ventilație mecanică pentru a putea respira.
În ultima săptămână a crescut numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în județul Prahova, la 108 persoane, toate de la începutul epidemiei și până ieri. Dintre cele 108, șase au decedat, iar 67 au fost declarate vindecate și externate.
La nivelul județului Prahova, pe de altă parte, ieri erau monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1.892 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 189 dintre acestea intrând sub această măsură de precauție doar în 24 de ore.
În carantină instituționalizată se mai aflau doar 41 de prahoveni.
La nivel național, fuseseră confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, dar 12.629 au fost declarate vindecate și externate. Și-au pierdut viața, însă, 1.229 de persoane de la începutul epidemiei.
De menționat și că, în România, până ieri fuseseră efectuate 410.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus.