Oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, susţinuţi de către jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” şi  de  angajaţi ai structurilor IGPR,  au efectuat  şapte  percheziții pe raza municipiului și în localitățile Bărcănești, Florești și Cocorăștii Mislii, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism și tâlhărie.
După cum se precizează  într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie-mai a.c., persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției pe raza județului Prahova, obținând foloase materiale de pe urma acestor activități. Totodată, acestea ar fi săvârșit o infracțiune de tâlhărie – luând,  prin violență, de la o persoană  o sumă de bani -, precum și două tentative de tâlhărie”.
Prejudiciul cauzat de către persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor menționate se ridică la aproximativ 30.000 de lei.
Şapte persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. În urma administrării probatoriului, patru dintre acestea au fost reţinute în seara zilei de 21  mai a.c., dată la care au avut loc şi descinderile.