V. Stoica

Raportarea oficială de ieri a Grupului de Comunicare Strategică a arătat o creștere a numărului de cazuri confirmate de coronavirus în județul Prahova, ceea ce înseamnă că prahovenii ar trebui să fie mult mai atenți la purtarea măștilor de protecție și a mănușilor de unică folosință, precum și la menținerea distanței fizice față de persoanele cu suspiciune de afecțiuni respiratorii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului, Liliana Maxim, care transmite datele primite de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, ieri se aflau sub monitorizarea DSP 1503 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se mai aflau alte 70 de persoane.
Dintre prahovenii confirmați cu coronavirus de la începutul epidemiei, șase au decedat, 67 au fost vindecați și externați din spital, un singur pacient aflându-se în stare gravă, fiind necesară ventilația mecanică, la Terapie Intensivă, în Spitalul Municipal Câmpina.
La nivel național, până ieri, pe teritoriul României au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, iar dintre acestea 11.874 au fost declarate vindecate și externate.