F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei prahovene, ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) -Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT Ploiești, cercetări cu privire la activitatea infracțională a unor persoane implicate în trafic de minori și trafic de persoane.
„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe raza județului Prahova, mai multe tinere, printre care și o minoră, preluând sumele de bani obţinute de victime. Pentru probarea faptelor, în ziua de 18 mai 2020, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a efectuat, pe raza orașului Mizil, trei percheziții domiciliare.
Au fost conduse la sediul unității de parchet, pentru audieri, patru persoane. În urma investigațiilor,un bărbat a fost reținut luni, de către DIICOT Ploieşti, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi violenţă în familie. Astăzi (n.n. – ieri), a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.” se menţíonează în comunicatul de presă al IPJ Prahova.