N. D.

Locul de unde pleacă și se întorc tramvaiele din Ploiești, cât și cel destinat troleibuzelor vor fi modernizate cu bani europeni. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Adrian Dobre, care a precizat că a semnat contractul de finanțare la începutul acestei săptămâni.
Investiția vizează atât reabilitarea şi modernizarea depoului de tramvaie, cât și ale autobazei de troleibuze, aceasta având un caracter integrat cu proiectele de achiziție mijloace de transport în comun (20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 9 autobuze electrice, respectiv achiziția a trei stații de încărcare rapidă şi a nouă stații de încărcare lentă) care sunt derulate, în prezent, de municipalitate în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. În momentul de față, imobilul aferent depoului de tramvaie se află în proprietatea publică a municipiului, clădirile şi echipamentele din interiorul acestuia necesitând modernizare şi înlocuire. În acest caz, pe lângă intervenții la interiorul și exteriorul clădirilor existente, lucrările vizează reabilitarea, respectiv înlocuirea rețelelor de utilități publice, înlocuirea integrală a instalaţiilor de vopsire şi de spălare a tramvaielor, precum și asigurarea supravegherii video în incinta depoului. În cazul autobazei de troleibuze, pe lângă reabilitarea și modenizarea clădirii în care sunt întreținute și reparate troleibuzele, proiectul vizează și realizarea de construcții noi, respectiv o hală de întreținere şi reparații pentru autobuzele electrice, o alta pentru parcarea autobuzelor electrice noi, copertine pentru troleibuzele noi, o magazie, gospodărie de apă etc.
Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul menționat are o valoare totală de 91.410.227,31 lei, lucrările urmând să fie realizate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare.