În cadrul Departamentului de Activități Motrice și Sport Universitar din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești s-a creat, de- a lungul timpului, un sistem competiţional intern. Studenții UPG Ploiești aveau posibilitatea să se întreacă în diferite discipline sportive: fotbal, baschet, tenis de masă, tenis cu piciorul, cros.
Cum pandemia împiedică desfășurarea acestor activități, în momentul de față, reprezentanții universității ploieștene au luat decizia de a organiza o altfel de competiție, intitulată „Fii campion, învinge izolare!”, la care pot participa nu doar studenți, ci și elevi din licee.
„Pentru că, în sport, nimic nu este imposibil când îți dorești cu adevărat să câștigi, ne-am gândit să organizăm o competiție sportivă cu trei probe la alegere pentru studenții celor 5 facultăți ai universității noastre. Avem şi o secțiune pentru elevii din licee, care doresc să participe. Clasamentele se fac pentru fiecare probă de concurs în parte”, a anunțat conf. univ. dr. Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești.
Probe de concurs:
Băieți:
Concurs de ținut mingea pe picior (sulul de hârtie igienică, fiecare ce are prin casă!) – se cuantifică numărul de duble în 60 de secunde.
Flotări – cine face mai multe flotări.
Fete:
Abdomen din culcat dorsal cu genunchii îndoiți la 90 de grade – se cuantifică numărul de repetări în 20 de secunde.
Înscrierile se trimit până mâine, la următoarea adresă de e-mail: dmirela714@yahoo.com.
Pentru înscriere, studenții vor trebui să trimită următoarele informații: nume, prenume, facultatea, anul și proba sportivă la care urmează să participe.
Iar elevii de liceu care doresc să concureze vor trebui să trimită următoarele informații: nume, prenume, liceul, clasa și proba sportivă la care urmează să participe.
La finalul competiției, câștigătorii vor primi diplome și premii surpriză!
Cei care se vor înscrie vor trimite, apoi, înregistrările video cu evoluția lor în proba sportivă aleasă, până la data de 10 mai 2020, la următoarele adrese de e-mail:
Concurs de ținut mingea pe picior – vaidamarius72@gmail.com
Flotări – marceldeacu@yahoo.com
Abdomen – anamaria78_const@yahoo.com