Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național.
De asemenea, FRF a luat o decizie și în privința Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A și B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 și nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora. Astfel, jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului.
Deocamdată, nu s-a luat o decizie și referitor la eșalonul secund, dar, foarte probabil, după ce s-a aprobat efecturea a 5 schimbări (în maximum 3 opriri ale partidei), se va mări și componența băncii de rezerve, de la 7 jucători, tot la 9, așa cum s-a aprobat pentru eșalonul unu.