Petre Apostol

Sezonul de ciclim în România ar fi trebuit să se deschidă, la finalul săptămânii trecute, cu o cursă devenită clasică pentru ciclismul din țară: Road Grand Tour – Seciu.
Întrecerea face parte din circuitul național de curse Road Grand Tour, organizat de Asociația Județeană de Ciclism Prahova, prin fostul campion național                                  Alexandru Ciocan.
Cum situația creată de pandemia de COVID-19 nu a permis desfășurarea evenimentului pe traseul din jurul orașului Boldești-Scăeni, cu celebra cățărare de la Seciu, organizatorii Road Grand Tour, în colaborare cu Virtual Cycling Romania, au programat o întrecere virtuală, prin aplicația Rouvy, pe același traseu pe care ar fi trebuit să se dispute concursul. Iar cei doritori de a participa au fost în număr mare, peste 250 de concurenți luând parte la evenimentul virtual, desfășurat sâmbătă, fiecare de acasă, de pe home trainer.
Evenimentul a reunit  atât sportivi de performanță, cât și amatori, realizându-se și donații, bani pe care organizatorii îi vor distribui pentru lupta împotriva virusului care a schimbat, practic, modul de viață din întreaga lume.