Ieri, Liga Profesionistă de Fotbal a avut o nouă ședință ”online” de lucru, cu președinții echipelor participante, ședință în care  s-a propus  inclusiv ca, în cazul în care în România nu se pot relua pregătirea și campionatul, atunci totul să se mute în Antalya!
Deocamdată, se discută măsurile pentru reluarea primului eșalon, în timp ce pentru Liga 2 și Liga 3 soluțiile ar urma să vină de abia începând cu săptămâna viitoare. De fapt, e mult spus ”soluțiile”; totul este doar  la nivel de discuție, în condițiile în care, iată, Olanda, de exemplu, vrea să întrerupă sezonul, la fel cum au făcut-o vecinii belgieni!
Ieri, anunțul neprelungirii stării de urgență, care a fost decretată pe teritoriul României începând cu 16 martie, anunț făcut de președintele țării noastre, poate fi și o veste bună pentru competițiile sportive. Cum restricțiile de deplasare nu vor mai exista, atunci fotbaliștii ar putea să meargă la cluburile cu care sunt sub contract și să se antreneze. Ulterior, după o perioadă de reacomodare la efort, campionatele de fotbal ar putea reîncepe.
Din play-off-ul Ligii 1 mai sunt de disputat 8 etape, iar din play-out mai sunt încă 12 runde. Din Liga 2 și Liga 3 mai sunt de desfășurat câte 14 etape, dar, deocamdată, orice ”scenariu” poate fi valabil, cum, de asemenea, niciun ”plan” nu se știe dacă va putea fi respectat!
Iar dacă pentru Liga I se discută de soluții extreme- cum ar fi disputarea tuturor meciurilor într-o singură locație- pentru eșaloanele inferioare și juniori este mai degrabă imposibil de adus toate problemele la ”un numitor comun”. De altfel, pentru întrecerile de juniori se discută serios anularea tuturor meciurilor, în condițiile în care deplasările nu ar prezenta ”grad de siguranță”, fotbaliștii, elevi fiind, ar avea și ”probleme școlare”, iar gradul de rigurozitate în organizarea meciurilor este unul mai degrabă relativ!