V.S.

Compania Națională de Investiții va relua lucrările de reabilitare și de extindere a rețelei de distribuție de apă și canalizare în orașul Breaza, parte a proiectului destinat localităților cu  populația mai mică de 50.000 de locuitori.
Potrivit CNI, valoarea lucrărilor necesare pentru finalizarea acestui proiect se ridică la circa trei  milioane de lei.
Deocamdată, însă, abia a fost reluată licitația destinată încheierii contractului, lucrările urmând să fie finalizate, conform detaliilor tehnice ale procedurii de achiziție, în aproximativ o jumătate de an de la începerea acestora.
Contractul anterior a fost reziliat de comun acord cu firma contractantă inițial. În cadrul contractului de proiectare şi execuţie de lucrări nr. 271/17.11.2015 încheiat cu Asocierea S.C. LOR’INSTAL CONSTRUCT S.R.L. & S.C. SIM – CO BH S.R.L., au fost executate unele categorii de lucrări din cadrul obiectelor cuprinse în cadrul subproiectului. Având în vedere situația antreprenorului, aflat în insolvență, prin adresa nr.54/12.04.2019 a propus rezilierea contractului pe cale amiabilă, în conformitate cu prevederile contractuale. Achizitorul a fost de acord cu această solicitare, fiind întocmit Actul Adițional privind încetarea Contractului de proiectare şi execuţie de lucrări nr. 271/17.11.2015. Trebuie menționat faptul că este nevoie de lucrări de remediere a cantităților de lucrări, realizate în cadrul reabilitării și extinderii rețelelor de distribuție apă respectiv canalizare menajeră, inclusiv a degradărilor survenite.
Contractul pe care îl va încheia Compania Națională de Investiții în urma finalizării actualei proceduri are ca scop finalizarea lucrărilor de execuţie pentru rețelele de distribuție apă și canalizare menajeră, inclusiv obiectele aferente (cămine de vane din beton armat și instalații hidromecanice, subtraversări/ supratraversări viroage/ pâraie, hidranți, branșamente, desfacerea și refacerea sistemului rutier afectat, cămine de vizitare, racorduri, stații pompare ape uzate, branșamente electrice, etc.), remedierea defecțiunilor/neconformităților apărute la rețelele executate până în prezent, efectuării probelor de etanșare și presiune, inclusiv punerea în funcțiune, luând în considerare faptul că  se vor continua lucrările de execuție începute.