Ministerul Apărării Naționale nu i-a uitat, în aceste vremuri cu care țara nu s-a mai confruntat, pe cei care, la propriu, au fost eroi pe câmpurile de luptă. Este vorba despre veteranii de război, pentru care ministerul a decis înființarea unei linii telefonice speciale la care să poată apela cei care au nevoie de sprijin. TELVERDE 0800.410.990 pentru veteranii de război și văduvele de război poate fi apelat de luni până vineri între orele 08.00-20.0 , iar sâmbăta și duminica între orele 8.00-16.00.
Potrivit MApN, scopul înființării acestei linii telefonice este sprijinirea atât a veteranilor de război, cât și a văduvelor de război aflate în situații deosebite, fără susținători sau altă formă de ajutor, pe perioada stării de urgență, prin colaborarea cu Centrele Militare Zonale, Județene și de Sector, cu sprijinul autorităților locale, al comitetelor județene pentru situații de urgență.
Pentru persoanele care solicită acest lucru, este acordat ajutorul necesar pentru asigurarea de hrană și medicamente, în mod special pentru veteranii de război care nu au susținători sau altă formă de sprijin. De asemenea, tot la cerere, pot fi asigurate  asistența medicală și spații pentru locuit în situații deosebite pentru cei care nu au condiții minime necesare.
Linia telefonică  a fost realizată de Comandamentul Comunicațiilor și Infomaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcționarea acesteia este asigurată de Direcția calitatea vieții personalului a MApN. În evidențele Secţiei asistenţă veterani de război din cadrul Direcției caliatea vieții personalului a MApN, potrivit datelor transmise de cele trei case de pensii, situația numerică a veteranilor de război/văduve de război este următoarea:164 veterani de război în evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale ; 147 veterani de război  în evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne , iar în evidența Casei Naționale de Pensii Publice – 4.296 veterani de război și 126 văduve de război.