10% dintre persoanele testate au fost confirmate cu coronavirus!

Violeta Stoica

Dacă până în urmă cu o săptămână, pacienții internați la secțiile de Terapie Intensivă puteau fi numărați pe degete, situația a devenit îngrijorătoare în weekend, ieri, la prânz, fiind oficial 141 de persoane confirmate cu coronavirus care aveau nevoie de susținerea funcțiilor vitale cu ajutorul aparaturii medicale speciale.
Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în țară, până ieri fuseseră confirmate în total 3.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre acestea 374 fiind declarate vindecate și externate. Practic, 10% dintre testele prelucrate la nivel național (38.623 de teste) pentru depistarea coronavirusului au fost pozitive! Neoficial, în Prahova erau 32 de persoane infectate cu Covid-19.
Dacă, pe teritoriul României, ieri se aflau în carantină instituționalizată 15.980 de persoane, și în Prahova a crescut numărul celor care trebuie să respecte această măsură după ce s-au întors din “zonele roșii” – 437 de persoane aflându-se în 11 unități de cazare de pe teritoriul județului.
Pe de altă parte, în localitățile prahovene se află sub monitorizare 3.466 de persoane în autoizolare la domiciliu, însă pe numele a șase dintre acestea au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind plasate în carantină forțată, conform prevederilor ordonanțelor militare emise în această perioadă.
La nivel național, polițiștii și jandarmii au depistat, în doar 24 de ore, 7.935 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.012.571 de lei.