S-a rectificat în minus numărul pacienților vindecați și externați în județ

V. S.

Doi medici și trei asistente medicale din județul Prahova (de la o clinică privată din Poiana Câmpina și de la Spitalul Municipal Câmpina) au fost confirmați cu coronavirus și alte câteva zeci de cadre medicale se află în autoizolare la domiciliu.
Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, în judeţ sunt doi medici confirmați și alți 13 aflați în autoizolare, trei asistente medicale au avut rezultate pozitive la testarea pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus, alte 40 de asistente fiind în autoizolare. Tot în autoizolare, mai sunt și șapte infirmiere, șase îngrijitoare, o farmacistă și un brancardier.
Ieri, în Prahova, erau 4.001 persoane în izolare la domiciliu și alte 324 de persoane – în centrele de carantină de pe raza județului.
Pe de altă parte, a fost rectificat numărul pacienților vindecați de Covid 19 și externați în județul Prahova. Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității informațiile zilnice privitoare la cazurile de persoane infectate cu Covid la nivel național (3.183 de persoane), 445 de noi cazuri fiind confirmate în numai 24 de ore.
Problema a apărut însă la centralizarea persoanelor declarate vindecate și externate. Dacă în urmă cu două zile, fusese comunicat un număr de 20 de vindecați și externați în Prahova, ieri, situația s-a schimbat radical, fiind raportate doar șase cazuri de pacienți vindecați din județul nostru.
„Diferențele de cifre față de ziua anterioară referitoare la persoanele vindecate din județele Caraș-Severin și Prahova sunt din cauza faptului că unități spitalicești din aceste județe au rectificat datele comunicate anterior”, s-a precizat în comunicarea transmisă ieri.