Sportiva prahoveană Georgeta Popescu a scris istorie pentru România în bob, în acest sezon, devenind prima campioană olimpică de tineret la monobob, disciplină sportivă care a fost introdusă la ediția din 2020 în programul Jocurilor Olimpice de Tineret.
Tânăra originară din Câmpina, legitimată la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de pe prima poziție, după cursele preliminare desfășurate în Europa. Eleva antrenorului Cezar Popescu, “principal” la lotul național de monobob, a câștigat, apoi, titlul olimpic de tineret într-o manieră categorică, la o diferență de peste jumătate de secundă față de a doua clasată, slovaca Viktoria Cernanska, fiind cea mai rapidă pe celebra pârtie elvețiană Olympia Bob Run, de la St. Moritz, în concursul disputat la finalul lunii ianuarie.
Nominalizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru Premiul „Piotr Nurowski”, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene, pentru tinerii sportivi reprezentativi pentru mișcarea olimpică, Georgeta Popescu privește cu încredere spre viitor. Iar tânăra sportivă prahoveană speră să poată reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2022, când monobobul la feminin va intra, în premieră, în calendarul olimpic și la seniori.
„Sunt foarte fericită că va exista monobob feminin pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Sper că voi reuși să mă calific și să reprezint cu succes România”, a declarat sportiva de la CSO Sinaia.
De asemenea, despre acest sezon, culminat cu performanța de a deveni prima campioană olimpică de tineret din istorie, Georgeta Popescu a menționat: „Sunt extrem de mulțumită. Nu doream în mod special să scriu istorie în bob sau în sporturile de iarnă, ci eram interesată să fac România cunoscută în lume prin valorile sale. Iar singurul lucru care mi-a trecut prin minte atunci a fost că mi-am făcut țara mândră prin această performanță”.
De remarcat faptul că la monobob, spre deosebire de bobul de 2 persoane sau de 4 persoane, sportivii beneficiază de aceleași șanse, având același tip de bob și de patine de concurs, contând, astfel, în primul rând, calitățile individuale.