F. T.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii prahoveni au aplicat patru sancţiuni contravenţionale unor bărbaţi prinşi…
Prinşi la adunat toporaşi? Nu! Plecaţi la căutat de urzici? Iar nu, chiar dacă „Primăvara mama noastră_/Ies urzicile pe coastă”!
Prinşi la furat lemne din pădurile administrate de către Direcţia Silvică Prahova, acesta este răspunsul corect.
Concret, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Prahova, „angajaţi ai Postului Comunal Provița de Jos au depistat un localnic în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,2 metri cubi material lemnos, fără documente legale de proveniență, acesta fiind însoţit de un alt bărbat din localitate.
Conducătorul atelajului a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Câmpina.
Totodată, față de ambele persoane s-a luat măsura sancționării contravenţionale, conform art.1 din O.M. nr. 3/2020 și art.9 alin.1 din O.U.G. nr. 1/1999, cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare.
De asemenea, şi polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Brebu au oprit pentru control o căruţă încărcată cu lemne. Aceștia au constatat că persoana care conducea atelajul – un localnic de 49 de ani – nu deținea documente de proveniență pentru materialul lemnos transportat, bărbatul fiind amendat cu 1.000 de lei. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat unui pădurar de la Ocolul Silvic Doftana”.