F. T.

Ieri, personalul Inspectoratului pentru Situaţíi de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova a confirmat distribuirea, în judeţ, de combinezoane, dezinfectanţi şi alte materiale necesare pentru prevenirea şi combaterea epidemiei cu coronaviurs.
După cum precizează slt. Raluca Vasiloaie, purtator de cuvânt al ISU Prahova, în seara zilei de joi, 26 martie a.c., la sediul instituţiei „au ajuns 1.380 de combinezoane de protecție, 50 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor și instrumentarului și un set de filtre pentru camerele de izolare de transport cu presiune negativă. Echipamentele de protecție au ajuns la personalul din județ, medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați”.
Echipamentele au fost aduse în România în dimineaţa zilei de joi, cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, în cursul aceleiaşi zile începând distribuirea, în funcție de cerinţe, către personalul medical din Ministerul Sănătății și echipajele operative ale Ministerului Afacerilor Interne.
Aceste materiale de protecție au fost achiziționate de către statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și I.G.S.U, având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora.
Pe de altă parte, în acelaşi comunicat de presă, prahovenilor le este adresat îndemnul: „Pentru binele tuturor, STAI ACASĂ! Trebuie să transmitem mai departe responsabilitatea, NU VIRUSUL! Vă îndemnăm să aveți grijă de voi și de cei pe care îi iubiți. Respectați recomandările autorităților!”.