Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să spună „Tatăl Nostru” astăzi, la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese, relatează EFE, preluată de Agerpres. „În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile „, a spus Papa duminică, după rugăciunea Angelus. Două zile mai târziu, Papa a anunţat că va prezida la 18:00 ora locală (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru. „Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi”, a subliniat Suveranul Pontif.
Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisă online.
Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei.