N.D.

În contextul punerii în aplicare a hotărârilor stabilite la nivel național ce vizează reducerea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Primăria Ploiești a stabilit înființarea unui nou Centru pentru îngrijirea și adăpostirea persoanelor fără adăpost.
Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, centrul urmând să funcționeze, începând de luni, 30 martie, în clădirea în care a funcționat Liceul ”Ludovic Mrazek”, din strada Mihai Bravu nr. 241, Clubul Sportiv Municipal și Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești urmând să ducă la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.
Propunerea de înființare a unui nou astfel de centru vine după ce, pe perioada instituirii stării de urgență, autoritățile locale au decis ca să fie interzisă ieșirea persoanelor fără adăpost din actualul Centru social de urgență pentru persoane fără adăpost aflat pe Bulevardul Petrolului nr.8 – ”Centrul de noapte”, cum îl ştiu cei care au bătut la uşa acestuia pentru a avea un acoperiş deasupra capului şi un pat cald- şi care are o capacitate de 50 de paturi.
Hrana pentru persoanele aflate în Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost va fi asigurată de Cantina Socială, aflată în administrarea Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.