F. T.

Poliția Română a intensificat, prin intermediul reprezentanţilor inspectoratelor judeţene din ţară, în această perioadă, acţiunile de identificare a ilegalităților economice specifice, în special pe acelea care au ca obiect dezinfectanţii.
În acest context, în cursul zilelor de duminică şi luni (22 şi 23 martie a.c.), „polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din judeţele Prahova, Argeș și Ilfov, în cooperare cu ofiţeri criminalişti , au derulat în judeţele amintite mai multe controale care au vizat stabilirea legalității operațiunilor de comercializare desfășurate de mai multe persoane fizice și juridice din judeţele amintite, ridicând 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 de mililitri fiecare), existând suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova.
De asemenea, au fost aplicate şi două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei.
În continuarea acţiunilor, ieri dimineață, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Prahova, sub supravegherea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a verificat legalitatea activității comerciale a unei societăți, la un punct de lucru din Ploiești. În plus, oamenii legii au mai descins la trei locaţii din comuna Filipeștii de Târg, respectiv la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, „au fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”.