F. T.

IPJ Prahova îi numeşte „clienţi fideli ai polițiștilor rutieri” şi are dreptate. Iată şi exemplu de clientela fidelă, care reiese dintr-un comunicat de presă al poliţiei prahovene, ca urmare a efectuării, în weekend, a unor controale rutiere.
„Vineri, 13 martie a.c., puțin trecut de miezul nopții, un echipaj al Biroului Drumuri Naționale și Europene a fost îndrumat să intervină la locul producerii unui accident rutier, petrecut pe DN 1A, în localitatea Măgurele. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un singur autoturism implicat și că, urmare a faptului că persoana aflată la volan a pierdut controlul asupra direcției, acesta a părăsit partea carosabilă, producând doar pagube materiale. Fiind testat cu etilotestul, aparatul a indicat 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Continuând verificările, polițiștii au descoperit că localnicul aflat la volan are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, ca urmare a faptului că, în cursul anului trecut, fusese depistat într-o ipostază asemănătoare, respectiv conducând pe drumurile publice, deși avea anterior suspendat acest drept. Această interdicție fusese, de fapt, consecința unei abateri mai vechi, când, în luna august a anului 2018, a fost depistat conducând un vehicul dintr-o categorie pentru care nu avea permis de conducere.Oamenii legii au întocmit pe numele acestuia un al treilea dosar penal, de această dată pentru săvârșirea a două infracțiuni: conducerea unui vehicul având acest drept suspendat și conducere sub influența alcoolului. Ulterior, a fost transportat la spital, pentru a-i fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Un alt caz a fost înregistrat vineri, în jurul orei 01.40, când un echipaj de poliție care acționa în comună Păulești a oprit, pentru verificări, un autoturism care se deplasa pe DJ 102.Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto a precizat că nu le are asupra sa, însă, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul aflat la volan nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.
Mai mult, etilotestul a indicat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul pur expirat. Persoana în cauză a fost transportată la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge,fiind demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. De asemenea, și polițiștii din Boldești Grădiștea au depistat un bărbat din Baba Ana care conducea sub influența alcoolului, acesta având o concentrație de 0,64 mg/l, fiindu-i întocmit dosar penal.

Mai sunt, însă, şi
„clienţi nefideli”, totuşi…

Agenţii rutieri prahoveni au continuat, tot în weekend, activitățile pentru depistarea acelora care efectuează transport ilegal de persoane (”taxiuri pirat”). În acest context, au fost constatate două asemenea situații, în care un bărbat din Izvoarele, respectiv un altul din Gornet-Cricov, au fost prinși conducând autoturisme în care pasagerii urmau să achite la destinație diverse sume de bani.
Fiecare dintre şoferi a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, totodată fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.