Petre Apostol

Cum toată activitatea sportivă este oprită în acest moment în România şi în majoritatea ţărilor din lume, şi Circuitul naţional de ciclism Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, prin fostul campion naţional Alexandru Ciocan, şi-a anulat prima cursă. Întrecerea „Drumul Vinului” era programată pe 11 aprilie, cu startul şi sosirea la Crama Seciu, cursă care a devenit, deja, o tradiţie la început de sezon pentru toţi cicliştii de performanţă din ţară.
Totuşi, organizatorii competiţiei au luat o decizie inedită, în actualul context mondial, urmând să organizeze concursul online, pe o platformă care va fi anunţată ulterior.
„Speram să inaugurăm categoria aceasta în alte vremuri, dar planurile au trebuit accelerate. Aşa că vă prezentam RGT Online 2020. Despre Drumul Vinului – Seciu, cursa online pilot, vom reveni cu amanunte clare, foarte curând – când/pe ce platformă/cum şi ce; ceea ce vă putem spune de pe-acum e că accesul la cursă este GRATUIT. Taxele de la concursul tradiţional se vor putea reporta la altă cursă sau la Seciu (din toamna asta, sperăm), vor putea fi returnate etc. Adică, facem împreună să fie bine, ca de obicei”, se arată în comunicatul oficial al organizatorilor.
În acest sezon, Road Grand Tour avea programate cinci etape de ciclism pe şosea, precum şi două runde pentru copii, dar şi două concursuri de mountain bike.