Atleţii de la CSM Ploieşti au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Campionatele Naţionale de sală pentru seniori şi tineret, reuşind să obţină o medalie de aur la seniori, prin Rareş Toader, şi două medalii de argint la tineret, prin ştafeta de 4×2 ture şi prin sportivul Alexandru Geamănu, în proba de 400 metri.
Competiţia găzduită de sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul Centrului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, din Capitală, a fost una perfectă pentru Rareş Toader, cel care a devenit campion naţional de seniori la proba de aruncare a greutăţii, cu o performanţă deosebită, vicecampioni atletismde 20.79 metri. Sportivul pregătit de Augustin Iancu a stabilit, astfel, un nou record personal, îmbunătăţindu-şi precedenta performanţă cu 19 centimetri.
“Sunt fericit că am reușit un nou record personal la un concurs frumos precum Campionatele Naționalele ale României. Mi-am dorit mult acest titlu și mă bucur că am reușit să mă impun. Sunt convins că în sezonul de aer liber voi realiza baremul și-mi voi îndeplini visul de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Rareș Toader.
Titlurile de vicecampioni naţionali de tineret din tabăra ploieşteană au fost obţinute de Alexandru Geamănu, în proba de 400 metri, cu un record personal de 50.14 secunde, şi de ştafeta de 4×2 ture, cea care, în formula Alexandru Geamănu, Ovidiu Andrei Burcea, Florin Nica, David Iustin Năstase, a realizat timpul de 3:05.93 minute. Totodată, cei patru băieţi au ocupat poziţia a 4-a în ierarhia seniorilor.
Clasări bune au mai înregistrat şi Alex Terpezan (locul 4 la 60 metri, seniori), Constantin Andonii (locul 5 la 400 metri, seniori), Costin Homiuc (locul 7 la 60 metri, seniori), Alexandru Geamănu (locul 7 la 400 metri, seniori) şi David Năstase (locul 4 la 400 metri, tineret).
Atleţii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.