Petre Apostol

Una dintre atletele de perspectivă ale României la probele de aruncări, câmpineanca Andreea Lungu, de la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina, a avut un debut de an promițător. În vârstă de 17 ani, eleva profesoarei Mihaela Marin a progresat de la concurs la concurs în sezonul de sală, urcând pe podiumul de premiere atât la senioare și la tineret (U23), cât și la categoria U20, în cadrul probei de aruncare a greutății.
La categoria U20, Andreea Lungu a devenit campioană națională, cu 12,46 metri, în vreme ce la categoria U23 a obținut medalia de argint, iar la senioare și-a adjudecat medalia de bronz, cu o aruncare ce a măsurat 13,12 metri (779 puncte, conform tabelei internaționale de punctaj), stabilindu-și, astfel, un nou record personal.
De asemenea, și la prima competiție națională disputată în aer liber în acest sezon, chiar înainte de suspendarea tuturor întrecerilor de pe teritoriul țării, sportiva prahoveană a avut o evoluție bună. Astfel, atleta de la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina a câștigat medalia de argint la tineret și pe cea de bronz la senioare în cadrul probei de aruncare a discului (45,57 metri) a Campionatului Național de Aruncări Lungi, disputat pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București.
De menționat că, anul trecut, în cadrul probei de aruncare a discului, Andreea Lungu a ocupat locul al cincilea la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Baku (Azerbaidjan), a devenit campioană balcanică, precum și campioană națională de senioare, performanță realizată cu record personal (48,95 metri – 868 puncte). Rezultatele obținute au făcut ca eleva profesoarei Mihaela Marin să fie convocată în lotul național de seniori la Campionatul European pe Echipe – Liga I, de anul trecut, disputat în Norvegia, la Sandnes, Andreea ocupând locul al nouălea.