Petre Apostol

Activ Prahova Ploiești – Dacia Mioveni 26-28 (14-14)
Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu, din Constanţa.
Activ: A. Popescu, Paraschiv – Crețu 9, F. Popescu 5, I. Leuștean 4, Shutska 3, Ciuplea 2, Panaite 1, Mureș 1, Stoica 1, V. Leuștean, Beșleagă, Șerban, Neacșu.
Antrenori: Florin Ciupitu, Nicolae Nimu.
Dacia: Munteanu, Dumitrache, M. Constantin – Onicaș 6, Banciu 6, Taran 6, D. Constantin 4, Pîrvulescu 2, Cîrjan 2, Lipară 1, Toader 1, Stîngă.
Antrenor: Daniel Gheorghe.

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti a disputat, miercuri seară, meciul din al doilea retur al Diviziei A, Seria C, cu lidera clasamentului, Dacia Mioveni 2012, cele două formaţii fiind despărţite de numai trei puncte în ierarhie. Partida s-a jucat în condiţii speciale, fără spectatori, ca urmare a hotărârii luate la nivel naţional cu privire la adunările publice, pentru a împiedica răspândirea virusului Covid-19.Activ2
La fel ca şi în precedentele trei partide directe, meciul a fost unul echilibrat, însă elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu au început cu stângul, marcând un singur gol în 12 minute. Astfel, formaţia oaspete, antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe, s-a distanţat la scorul de 5-1.Diferenţa a rămas neschimbată până în minutul 17, când gazdele, graţie unei defensive mai atente, au răsturnat situaţia de pe tabelă, înscriind de şase ori la rând, în cinci minute, prin Creţu (de trei ori, de două ori de la 7m), Shutksa (două reuşite) şi I. Leuştean, preluând conducerea, scor 10-8.
Echipa ploieşteană s-a desprins chiar la trei lungimi, în minutul 25, scor 13-10, însă Dacia Mioveni a revenit pe finalul primei părţi, egalând situaţia de pe tabelă, scor 14-14, la intrarea la vestiare.
La reluarea meciului, Activ a refăcut diferenţa de două goluri, scor 16-14, dar oaspetele au profitat la maximum de două eliminări dictate în tabăra gazdelor, marcând de cinci ori la rând, trei goluri fiind reuşite de Banciu, preluând conducerea, scor 19-16. Argeşencele aveau să mărească ecartul la patru lungimi, scor 21-17 (min. 47), respectiv 23-19 (min. 52), suficient pentru a obţine victoria, în pofida unei ultime încercări de revenire a gazdelor, care au reuşit, în cele din urmă, să mai înscrie de la distanţă, prin Popescu, marcatoare a patru goluri în ultimele şase minute (anterior marcase o singură dată din cinci acţiuni).
Scorul final a fost 28-26 pentru Dacia Mioveni, care a bifat, astfel, a treia victorie din cele patru meciuri directe cu Activ, în acest sezon, în partida precedentă echipele încheind la egalitate.
De remarcat faptul că echipa ploieşteană a suferit enorm la capitolul portari, Paraschiv şi Popescu încheind partida cu doar patru intervenţii, în total, dar nici linia de nouă metri nu a funcţionat. De asemenea, ca un fapt divers, ar fi de menţionat numărul mare de goluri înscrise de cele două echipe, aproape dublu faţă de precedentele trei confruntări directe.
Campionatul se va întrerupe înainte de ultimele trei etape din această fază preliminară, fiind programat, în prezent, să se reia la începutul lunii aprilie, dacă nu vor apărea alte modificări, în urma deciziilor cu privire la pandemia de coronavirus. În etapa viitoare, Activ Prahova Ploieşti are programat, în deplasare, meciul cu echipa Centrului Naţional de la Râmnicu Vâlcea.