V. Stoica

Studenții Universității Petrol-Gaze din Ploiești vor avea posibilitatea de a participa la cursurile la distanță prin intermediul unui sistem interactiv multimedia, aflat pe lista de cumpărături a acestei instituții de învățământ superior.
Sistemul multimedia interactiv, estimat la aproximativ 180.000 de lei fără TVA, este necesar, potrivit reprezentanților universității ploieștene, în special pentru optimizarea desfășurării orelor de curs locale, precum și a celor ținute la distanță, cu profesori români sau străini, în acest ultim caz fiind necesară și traducerea simultană. Astfel că în cadrul achiziției va fi cumpărat și un sistem de traducere simultană, care va putea fi folosit și la manifestările oficiale organizate de către Universitatea Petrol-Gaze.
Sistemul integrat de videoconferință va permite astfel realizarea de activități didactice chiar dacă participanții se află la mare distanță unii de ceilalți, colaborând ca și cum ar fi în aceeași sală de curs.
Conectarea va putea fi posibilă simultan pentru mai multe locații, cum ar fi amfiteatrul, profesorii colaboratori cu aplicație specială pe computerul personal sau prin intermediul aplicațiilor mobile.
Aparatura care va fi achiziționată de către UPG Ploiești va intra în dotarea amfiteatrului AP9, una dintre sălile reprezentative ale universității, în care sunt organizate toate evenimentele importante.