Petre Apostol

Naționala de cadeți (sportivi născuți în 2004/2005) a României se află săptămâna aceasta la Călărași, unde susţine un stagiu de pregătire, care se va încheia cu două partide amicale în fața Macedoniei de Nord.
În lotul pregătit de antrenorii Gabriel Armanu şi Atilla Horvath a fost inclus şi un jucător prahovean, Valentin Dincă. Originar din Negoieşti, acesta este format la Clubul Sportiv Brazi, unde evoluează şi acum, pe postul de pivot, sub îndrumarea antrenorului Cristian Dumitru.

nationala cadetiMeciurile amicale ale „tricolorilor” sunt programate mâine, de la ora 17:00, şi duminică, de la ora 11:00, urmând să fie transmise în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Federației Române de Handbal. Valentin Dincă a fost luat în vederile tehnicienilor echipei naţionale încă din 2018, când a fost convocat la selecţia finală a Programului Talent, organizat de Federaţia Română de Handbal. În prezent, stafful tehnic monitorizează 56 de sportivi la această categorie de vârstă, dintre aceştia convocând 18 la stagiul de verificare de la Călăraşi, printre care se regăseşte şi jucătorul prahovean.
Lotul naționalei de cadeți:

PODOVEI DRAGOŞ, PAŞCA ALEXANDRU, BOTEZATU ALEXANDRU – portari
STEJAR CLAUDIU, VOICULESCU ALEXANDRU, ARMANU ŞTEFAN – extreme stânga
CIU MARIO, PAVLOV DAVID – extreme dreapta
CHIŞ REMUS, DINCĂ VALENTIN, DRĂGOI FLORIN – pivoţi
VIOCA BOGDAN, PINŢOIU GEORGE – interi stânga
RUSU DARIUS, RADU CODRIN – interi dreapta
HAULER ANDREAS, STANCIUC DANIEL, IOSIF DRAGOŞ – centri