V. S.

Rețelele de gaze continuă să se extindă în sudul județului Prahova. Ludmila Sfîrloagă, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a participat ieri la Primăria Gherghița la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intecomunitară Util Serv Gaz 2010, unde a fost adoptată o hotărâre foarte importantă pentru locuitorii a trei comune din sudul Prahovei – Dumbrava, Drăgănești, Gherghița. Astfel, vor fi extinse rețelele de gaze și pentru locuitorii din satele Zănoaga, Trestienii de Sus și Trestienii de Jos – comuna Dumbrava, în satele Malamuc și Ungureni – comuna Gherghița și în satele Hătcărău și Tufani din Drăgănești.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii Publice „UTIL- SERV- GAZ 2010” a fost înființată în anul 2010, prin asocierea Consiliului Județean Prahova cu unităţile administrativ-teritoriale Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa şi Olari, în vederea realizării alimentării cu gaze a localităţilor respective.
La începutul anului trecut, a avut loc o nouă asociere între Consiliul Județean Prahova și comunele Baba Ana, Boldești-Grădiștea, Colceag, Fulga, Fântânele, Gura Vadului, Sălciile, Tomșani și Vadu Săpat, pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „GAZ 2018” Prahova, în scopul gestionării în comun a serviciului public de alimentare cu gaze naturale în zonele vizate.