Petrolul a încheiat seria meciurilor în care a avut ca adversare divizionare secunde din Rusia tot cu un rezultat de egalitate, 0-0 în duelul cu FK Avangard Kursk – formație aflată în lupta pentru evitarea retrogradării în cel de-al treilea eșalon, o echipă fără jucători străini și, s-a văzut în meciul cu Petrolul, fără mari veleități tehnice.
Formația lui Costel Enache își păstrează invincibilitatea în 2020 și după jocul cu FK Avangard Kursk, unul încheiat fără gol în ciuda unei dominări aproape totale a „galben-albaștrilor”. Practic, Marinescu și coechipierii săi s-au aflat, în permanență, la controlul ostilităților, însă n-au reușit să fructifice niciuna dintre oportunitățile apărute pe parcursul celor 90 de minute.
În prima repriză, „lupii” s-au lovit de „zidul” ridicat de către portarul rus Tereshkin, autorul a două parade excelente, la șutul din afara careului mare trimis de către Marinescu (33), precum și la voleul expediat, de la 20 de metri, de către Roige (41). Și după pauzăPetrolul - Rusia, același goalkeeper crescut la academia celor de la Spartak Moscova – Tereshkin și-a salvat echipa în câteva rânduri, providențială fiind intervenția, în marginea careului mic, în fața lui Blănaru (58), fază continuată cu o minge reluată în plasă de către Deac, însă golul a fost anulat de către brigada din Letonia pentru un ofsaid în care s-a aflat mijlocașul petrolist!
S-a terminat, astfel, 0-0, iar bilanțul celui de-al doilea cantonament ajunge la trei remize și o victorie. Toate rezultatele de egalitate au venit în urma partidelor cu formațiile din Rusia, 1-1 cu Nizhny Novgorod, 0-0 cu SKA Khabarovsk și FK Avangard Kursk, iar victoria a fost obținută în fața liderului eșalonului secund din Serbia, FK Graficar Beograd (2-1).
Astăzi, în ultimul test de dinaintea venirii în țară, Petrolul o va avea ca adversară pe colega de eșalon Metaloglobus București.
În întâlnirea cu Avangard Kursk, Costel Enache a apelat la următorii jucători:
Lungu – Olaru, Răuță, Manolache, Țicu – Pierce – Deac (80 Ekollo), Meza Colli, Marinescu (77 Nițescu), Roige – Blănaru (77 Arnăutu).

A debutat şi EkolloEkolo...

În cantonamentul de la Side se află și mijlocașul camerunez Serge Yvan Ekollo Malolo, cel care a efectuat primele antrenamente sub comanda lui Costel Enache. În vârstă de 21 de ani (1.75 m), Ekollo aparține de Astra Giurgiu, iar în prima parte a sezonului a fost trimis, sub formă de împrumut, la Dunărea Călărași, bifând 16 prezențe și trei goluri marcate în această ediție a Ligii 2.
Mijlocașul african va fi împrumutat, până la finele stagiunii în curs, de la Astra Giurgiu, bifând și prima sa apariție în tricoul ”lupilor”, cele 10 minute petrecute în teren fiind, mai degrabă, pentru ”o acomodare mai ușoară”.