Dacă pe parcursul primului stagiu din Turcia au profitat de o temperatură nesperat de bună pentru acea perioadă a anului, de mijloc de ianuarie, una caracterizată în general prin ploi puternice, petroliștii au întâmpinat probleme cu vremea din Antalya abia acum, când, poate, se așteptau cel mai puțin!
La Side a început să plouă serios, iar vântul, care bate în rafale puternice, înrăutățește și mai mult lucrurile. În aceste condiții, și programul de antrenamente gândit de către Costel Enache și stafful stău, a suferit unele modificări, pentru că terenurile de la „Kamelia Collection” n-au putut fi utilizate, așa încât „lupii” au fost nevoiţi să-și mute ședința de pregătire la Belek.
A fost nevoie, astfel, de un drum cu autocarul de circa 30 de minute, efort care a meritat, însă, din plin, pentru că antrenamentul s-a desfășurat în condiții foarte bune, iar tehnicienii petroliștilor și-au putut atinge obiectivele propuse.
De la antrenament a lipsit Hamza Younes, cel care, în cursul dimineții, a lucrat separat la sala de forță, alături de preparatorul fizic Alessandro Cittadino, pentru ca, spre finalul ședinței, Armando Vajushi să dea emoții, mijlocașul albanez părăsind terenul după ce a acuzat o problemă de natură musculară.
Cum vremea n-a cunoscut, încă, vreo îmbunătățire, Costel Enache s-a văzut nevoit să schimbe și programul de după-amiază, antrenamentul desfăşurându-se în sala de forță.
Din fericire, prognoza pare să se îmbuneze pentru zilele următoare, și sunt speranțe ca jocurile programate la finalul acestei săptămâni, cele cu FC SKA Khabarovsk (vineri, ora 16.30, ora României) și FC Avangard Kursk (sâmbătă, ora 14.00, ora României) să se dispute în cele mai bune condiții.